Vinterskinker i bevægelse og optagelse på Das Reich

Ny dame, ny baby, ny oplevelse…

Der er en del af jer læsere der har spurgt om jeg ikke vil sige noget om hvordan det er, at skulle have sit første barn med en mand, der allerede er far. Og det vil jeg helt vildt gerne. Det er nemlig noget jeg har brugt rigtig meget krudt på at tænke over. ‘Har brugt’, jeg gør det nemlig ikke særlig meget mere.

Dengang Robert og jeg begyndte at tale om at få børn sammen, brugte jeg rigtig meget tankevirksomhed på at gruble over, at vi ikke fik oplevelsen omkring allerførste barn, sammen. Hele processen omkring at købe babytøj, tale om den bagende babybolle, købe barnevogn og i det hele taget alle forberedelserne, som for mig skulle blive en kæmpe ting, havde Robert prøvet før. Så var der næste scenarie omkring den kæmpe omvæltning det er, at få et barn. Den livsændrende oplevelse, der for evigt gør dig til et andet menneske. Robert var blevet flippet, vendt på panden et par gange og også der skulle jeg stå alene. Der var allerede nogen der kaldte ham for far, jeg havde endnu til gode at blive kaldt for mor. Og den værste. Han havde allerede oplevet at en anden kvinde blev mor til hans børn. Av.For.Fanden!
Jeg kunne godt gnave helt inden til knoglen i ren fortvivlelse over de her lettere selvdestruktive tanker, og i ved hvordan det er – når man først er i gang, er det som en pose M&M’s – man stopper ikke, vel?

Så gik vi i gang med at prøve at lave den her baby. Når man når til den proces, hvor man rent faktisk går i produktion, er der nogle ting der ændrer sig. Pludselig er man i samme båd, commited til det samme projekt – et projekt Robert havde valgt at gå til, med MIG! Hele oplevelsen begynder stille og roligt at gro til noget man begge har sået et frø omkring.

Af og til poppede de der dødstanker stadig op og en dag talte jeg med Robert om det. Han blev faktisk rigtig ked af det. ‘Du får det til at lyde som om det her barn – den her oplevelse ikke er speciel for mig, bare fordi jeg har prøvet det før’. Den sved og jeg blev faktisk lidt flov. Jeg havde kun tænkt på mig selv, ren selv-ynk. Det ændrede faktisk mit syn på sagen væsentligt. Ja, Robert har to børn. Han har været igennem hele trummerummen, twice. Men det gør ikke oplevelsen omkring VORES første barn mindre speciel. Jeg kan på ingen måde mærke at Robert har prøvet det før. Han er lige så entusiatisk og deltagende i projektet som jeg kunne ønske mig. Vi skaber vores egen historie og vores egen familie i en anden familie og det kan ingen fortid, børn eller eks’er rokke ved.

Jeg bruger mit krudt på noget der rent faktisk giver mening for mig nu og så glæder jeg mig bare helt vildt til at vi skal være forældre til den vildeste lille øglebaby.

Det der kan pisse mig af (for selvfølgelig er der noget), er andres overbevisning om at Roberts erfaring må være til min store fordel. Det er måske sagt i en rigtig god mening, men sådan opfatter jeg det bare ikke. Selvom Robert har været igennem proces baby, hele to gange, ændrer det jo ikke på det faktum at jeg er en grønskolling. Så derfor, når jeg står og hiver mig i hestehalen over at skifte bæble, eller frygter at knække en arm på øglen, når den skal have tøj på, tror jeg ikke jeg kan bruge Roberts erfaring til særlig meget. I øvrigt tror jeg heller ikke jeg er interesseret i at høre ham sige ‘altså dengang med K&G….’ ikke med mindre jeg spørger ham direkte til råds. Jeg vil have rigtig meget brug for, at vi sammen gør os erfaringer om VORES fælles barn. Vores barn er jo ikke Roberts tidligere børn og Robert er ikke Robert for 10 år siden. Heldigvis er min mand ikke den bedrevidende type og så er jeg er jeg ret sikker på at han har ligeså meget brug for at lære babyen at kende med friske øjne, som jeg har.

Dér hvor hans erfaring kan blive en fordel, er den ro han vil have. Det der med at det ikke skader ungen at komme på weekend hos bedsteforældre mens vi snaver en hel  væk. Dét kan blive en fordel for en førstegangs mor der er sikker på at barnet lider varige men ved 2-dages separation.

Derfor, de damer og herrer. Læn jer tilbage, giv jeres mænd noget credit og husk på at det også er en ny baby for ham. Ny dame, ny baby, ny oplevelse. Det bliver det jo ikke mindre fantastisk af!

1 kommentar

  • Charlotte

    Amen!!
    Det her indlæg kunne være skrevet af min veninde der dog har fået den lille bebs ud. Roen ved at have prøvet det før er guld værd, da den i den grad smitter af, hun er den sejeste og roligste 1. gangs mor!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterskinker i bevægelse og optagelse på Das Reich