Tørt kød, Aladdin til morgenmad, pizza-gensyn og søndags-rusker

Du burde opfordre dine børn til sex!

tir

(Indsæt provokerende overskrift HER – læs med)!

Da jeg famlede rundt i min egen puppe og prøvede at finde et åndehul i de spæde teenageår, var jeg lykkelig for, at nogen havde foræret mig bogen: ‘Kvinde kend din krop’, da den var et eminent opslags/afklarings-værk, når hele ens krop opførte sig som en ustyrlig hoppebold. Nåh ja, også fordi Google endnu ikke var landet på listen over bedste venner endnu.

Oveni hekse-hatten er jeg også så heldig, at have en storesøster jeg kunne spørge til råds, samt en familie der ikke var angste omkring krop og nøgenhed (seriøst, AMEN for det). MEN, selvom der var hjælp at hente, sker der bare så mange ting i den lille bulende body, som er nye, private, angstprovokerende, skræmmende, spændende og mest af alt; pisse forvirrende!

tir2

I forbindelse med mit studie skal vi læse 2 bøger, som jeg har svært ved at få armene ned for. I virkeligheden er den ene en lidt mere ’posh’ udgave af ’Kvinde kend din krop’, men budskabet er det samme (bare i en lidt mere punktvenlig version). Jeg er så FAN af, at alt lige fra det at barbere ben første gang, til beskrivelse af cutting, med pitstop i kærestevold og U-turn i forklarelse af stoffer, alt sammen er vendt og drejet. Det er fantastisk at en bog opfordrer unge kvinder to be, til at udforske deres egen krop, røre og pille – og jo mere jo bedre.

Det er så vigtigt i en tid hvor de der teen-tøser måler, vejer og konkurrerer med hinanden, før de overhovedet har en forståelse for hvem de selv er, eller hvordan en krop fungerer (altså, jeg er stadig i tvivl nogle gange). Bogen fokuserer også meget på det med sex første gang og at man skal kende sin egen krop, før man springer ud i at lade andre ’overtage’. Det er en lige så stor del af budskabet, som det at man skal bruge prævention. Halleluja.

Eneste minus er, at sproget ind i mellem er sådan lidt, hvad skal man sige? Sløset. Som om det er gået lidt for hurtigt.

tir3

I den anden lejr finder man drenge udgaven, der om muligt er endnu federe. Inti, forfatteren, skriver så befriende og uden omsvøb. Han kalder en pik for en pik og røv for røv. Strategisk rigtigt, fordi emnet er ret fnis-værdigt i den lidt skrøbelige pre-voksen alder, hvor ord som penis og skede bare ikke harmonerer med en 13årig drengehjerne, der får svedture ved tanken om Lises buler i blusen. JEG har lært sindssygt meget om drenge ved at læse bogen, der er henvendt til teenagedrenge – og jeg er 31!

Alle der har teenagebørn to be, burde ligge den her bog under juletræet og hjælpe deres unger med at blive trygge omkring sex og deres egen krop. Mine to bonusøgler skal TVINGES til at læse bøgerne, når tiden er inde. Det er simpelthen guld værd – ja, også for mig, viste det sig.

tir4

Ingen børn eller pre-teenagere skal presses til interessen for sex, men når man kan mærke, at de begynder at famle efter viden, synes jeg faktisk det er pligt som forældre, at hjælpe staklerne. Sende dem ud på rejsen med så meget viden som muligt og lære dem at sex er en fantastisk ting, der hverken er skamfuldt eller forkert. Jeg tror også på, at jo før man får en forståelse for, hvordan ens krop er skruet sammen, jo lettere får man ved at stå ved sig selv og turde være den man er.

Hvad mener i?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tørt kød, Aladdin til morgenmad, pizza-gensyn og søndags-rusker