Hvordan fungerer en ny familie i en eksisterende familie?

6 ting du burde omformulere

Kender i det der med, at nogle ting bare bliver sagt så forkert? Kender i så det, når det er noget der gentager sig, igen og igen? Sjældent har jeg oplevet det så meget, som efter jeg blev preggo.

Se her:

 • ’Hold.da.OP, hvor er du blevet stor’! (Folk der ikke har set mig og maven længe). Så står man der og tænker – er jeg blevet så flæsket siden sidst? Jeg har faktisk kun taget 6 kilo på, og jeg er næsten halvvejs. Nå! Kunne man ikke sige; ’sikke en fin, stor mave du har’? Så kan man jo tale om mine skinkeben med en anden, hvis der er behov for det.

 

 • Alle spørger selvfølgelig hvad vores kommende, lille abe skal hedde. Fremover tror jeg, at jeg stopper med at svare. Efter lidt for mange ’Mhm, tja – det kan man jo også hedde (mens vedkommende åbenlyst prøver at kamuflere sin afsky), eller ’ej, det kan i da ikke mene’? er jeg bare blevet træt. Tænk hvis jeg sagde det om deres navn ’seriøst, er det det du hedder? Taber-nar’.

 

 • ’Vent du bare’. Hvis jeg hører endnu en bedrevidende, dumsmart bemærkning om hvad jeg skal vente på, stopper jeg tungen op i ryven på taleren. Jeg har hørt, at jeg skal vente på cravings, humørsvingninger, at jeg får ondt i ryggen, at jeg ikke kan bevæge mig, at min mand og jeg skal skilles (almost), når babyen kommer, at jeg aldrig kommer til at sove normalt igen, at jeg bliver frarøvet mit liv og.så.videre!! Det gider jeg da ikke høre. Fortæl mig at mit liv bliver beriget og aldrig det samme igen. Hvad end det så betyder!

 

 • ’Nå?! Du tager 52 ugers barsel?! Det var godt nok meget – du vil ikke gemme noget af det? Det kan jo være ret smart’. Ja, og du er bare pisse misundelig – og nej, jeg vil ikke gemme noget af det. Nu har vi kæmpet for at få det her barn, så vil jeg også være ved hende, så meget som muligt, mens hun er lille. Især når min barselsordning er skruet så fint sammen!

 

 • ’Puuuh ha – termin 3.august. Du skal godt nok ikke glæde dig til varmen. For slet ikke at tale om vand i kroppen – ja, held og lykke siger jeg bare’ (sagt med let, smørret, frydefuldt smil om munden). Nu er det faktisk sådan, at jeg GLÆDER mig til varmen og til at jeg ikke længere skal pakke mig og min mave ind i store jakker og kradsende sweatre. Og hvis genetik spiller en rolle, tror jeg også jeg slipper for at blive til en levende vandseng. Så heldig var da både min mor og søster, med deres 2 børn. (Bitch).

 

 • ‘Nej tak. Jeg skal ikke have kage’. Hvem siger sådan noget?!

At tænke før man taler – kunne vi genindføre det?

(indsæt humor her)

2 kommentarer

 • Gritt

  Har termin 9. august med mit første barn, og kan helt ærligt ikke komme på et bedre tidspunkt at være højgravid. Skal da så meget sidde i haven og nyde varmen, og at jeg bare kan kaste en løs kjole over hovedet, og ikke skal pakkes ind i diverse lag tøj, der bare strammer.
  Nyd din graviditet….det er sgu da helt igennem fantastisk at gå og bage på sådan et lille mirakel 🙂

  Hilsen en fellow-gravid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bonusheksen

   I hear that! Jeg synes det er så ØV, at gå og gemme maven i vinterjakker og trøjer. Hurray for maver og sol – og os 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan fungerer en ny familie i en eksisterende familie?