At dvæle over kolde kikærter

Bare vent til du selv får børn…

1

… Det er måske en af de sætninger her i verden, der kan give mig allermest myrekryb (og let kvalme). Jeg sværger, her på skrift, foran jer alle sammen, at jeg aldrig bliver typen der vil sige det til andre der ikke har børn, når jeg selv får det.

Det der pisser mig af, er egentlig, at det er en så nedladende kommentar at komme med, at den der siger det ligeså godt kunne tvære remoulade i hovedet på en.

’Vent du bare til du selv får børn’ – så indtil da kan jeg ikke have en mening om tingene eller? Og omvendt. Skulle jeg så kvittere med ’husk lige da du ikke selv havde børn’? Nej jeg vil da ej. Jeg vil ikke sidde og være belærende og bagklog overfor et andet voksent menneske.

Jeg havde en lille snak/diskussion med nogle kollegaer den anden dag, om det der med at tage på kør selv ferie. Her skal det lige nævnes, at det er noget jeg har gjort RIGTIG meget som barn med min egen familie. Der var ingen af os der var specielt interesseret i charterferie (nok mindst af alt de gamle), så i stedet blev bilen pakket og så ræsede vi til Østrig eller Italien og vandrede i bjerge, efterfulgt af pooltime og badeferie. Genialt!

Vi gjorde det altid sådan at vi stod op midt om natten og bragede afsted. Det betød at vi kunne tage et virkelig langt hug, inden det blev dag og trafikken blev tæt. Vi har aldrig brækket turen op i to dage, men i stedet forkuseret på at få overstået det kedelige, for at komme ned til det sjove. Så har der været pauser undervejs og underholdning en masse inde i bilen, men mine forældre havde bestemt at turen derned foregik i én strækning.

3Sån’ en havde min søster og jeg hver. Fyldt med alle vores sager. Hyggeligt jo!

Gårsdagens diskussion gik således på, om man skulle brække turen op i 2, eller holde den i en. Her sad så forældre der gjorde det op til børnene at bestemme. ’Det ér også en lang tur for sådan nogle små nogle’, ’gu’ ve’ om de nu kan klare det’, ’mon det bliver en god nok oplevelse’.. og sådan fortsatte det. Da jeg forsigtigt prøvede med ’det er vel jer som forældre der bestemmer – de små skal jo nok klare den, hvis der er underholdning nok og turen planlægges så de kan sove det meste af vejen’ smaskede boomerangen lige tilbage i skallen på mig med ’ja ja, bare vent til du selv får børn’. Tell you what people. Nu skal vi til Østrig til sommer med 2 børn. En ca. 10 timers lang køretur. Og den bliver kørt i én strækning, uagtet hvad de små har lyst til. Det er noget Rob og jeg har bestemt og selv hvis de små synes det virker uoverskueligt langt, er det sådan det bliver!

Forældre skal holde op med at lade deres børn blive små bestemmerkonger. De skal nok klare sig. De retter ind. Jeg har da ikke lidt nød fordi jeg har siddet i en bil på et 12 timers stræk, for at skulle på ferie vel og mærket. Det var da det fedeste at lande sydpå og vide at ferien for alvor kunne begynde. Og med lydbånd, tegnebøger, Anders And blade, ispauser, masser af lure og Robin Hood fortælling for hele bilen, blev det til nogle af de bedste barndomsminder jeg har.

2Jeg glæder mig til kør selv… i 10 timer!

Bare fordi jeg ikke har børn (endnu) behøver jeg da ikke vente med at have en holdning til tingene. Og ja, det kan da godt være at jeg får et nyt syn på sagen, når jeg har mine egne små rotter, men man har et standpunkt til man tager et nyt og det er der ikke nogen der skal sidde og være bedrevidende eller belærende omkring. I øvrigt (for 2.gang). Jeg HAR to børn. Vist er det ikke mine egne, men de bliver opdraget som om de var – og hjemme i min lejr er det altså mig, den voksne og deres far der bestemmer. Punktum!

4 kommentarer

  • HØRT!
    Jeg er enig i både no thanks til bestemmerkonger og at folk uden børn må have meninger og deltage i børnerelaterede diskussioner. Det giver nuancer og man skal slet ikke være så bange for andre folks meninger.. de er jo bare oplæg til at reflektere over sine egne vaner… og måske man kunne bruge det til noget..!
    Ja det er svært at holde sig til sine gode intentioner når først de små kommer og rusker een rundt, MEN folk uden børn har måske lidt mere overskud og kan se tingene udefra… og det har da aldrig givet mening at børn skal bestemme over voksne.. Næ børn har brug for voksne der tør tage styringen… Så lad bare ikke forældrene udfordre os lidt med deres klarsyn:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes også, det virker så nedladende, når folk slynger dén sætning ud – som om man er komplet uvidende! Jeg har heller ikke selv børn, men derfor kan man da godt snakke med om det og jeg synes efterhånden, at de fleste forældre lader alt være op til børnene. Hvad med at trække nogle linjer og sige “sådan og sådan gør vi, og sådan er det bare!”.
    Det gjorde mine forældre da også og det affandt vi os med (med tiden i hvert fald).
    Kram,

    http://nikkilund.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Bonusheksen

      Diskussionsklubben var nok ikke rigtig opfundet endnu dengang. Hvem mon der gjorde det? Forældre eller børnene?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At dvæle over kolde kikærter