Farvel Østrig - du har været fantastisk!

Noget om at dele sin svigerfamilie – med sin partners X

gettogetherPRIM.ashx‘One big happy family’

Når man er i en så rodet familie, som jeg befinder mig i, er der pludselig 1000 faktorer der skal tages hensyn til. En af dem, er der en læser der har spurgt lidt mere ind til. Nemlig min svigerfamilie og børnenes mor. Hvordan er deres forhold og hvordan har jeg det med det?

Som udgangspunkt er det måske vigtigt at nævne, at jeg jo faktisk allerede kendte det ene sæt svigerhold (ja, Rob’s forældre er også skilt og forvirringen dermed total). Da jeg har været kærester med Rob’s lillebror for en atomkrig siden, kendte jeg derfor godt Roberts far og hans kone, da jeg igen sluttede mig til familien for små 3 år siden. De har tacklet det hele så mega sejt. Jeg tror godt de har vist at hele situationen var en lille smule prekær for os, og at det var vigtigt for dem at holde sig somewhat neutrale. Derfor har de ikke gjort andet end at velkomme mig med kys og kram.

Alle vores forældre bor stadig i Sønderborg og vi ser dem derfor desværre for lidt. Kommer de herover en weekend hvor børnene er hos deres mor, kan de godt finde på at drøne forbi og sige hej til de små. Det har jeg det helt cool med. Bedsteforældre/børnebørns relationen er vigtig i min verden og jeg kan godt sætte situationens tilstand og mine egne følelser til side, selvom det kan virke underligt. De clearer det som oftest med os og det er egentlig dét, der betyder noget for mig. At kommunikationen går gennem os og ikke igennem børnenes mor.

familebil3I vores familie kunne vi godt bruge et form for stamtræ ind i mellem

Jeg kommer ikke udenom at Roberts ex vil spille en rolle resten af mit liv. Sådan er det – det har jeg affundet mig med og slapper i øvrigt helt af omkring det. Men som udgangspunkt er Roberts familie, nu min familie og alt der handler om børnene vs. bedsteforældre osv., bør gå gennem os, og så er det vores ansvar at få kommunikeret rundt. Jeg synes egentlig kun det er på sin plads at spørge Rob og mig om børnenes ønsker til jul, fremfor at spørge deres mor, for at komme med et spiseligt eksempel.

Vigtigst af alt er vel at børnene også i dén konstellation, får en fornemmelse af stille vande. På en måde tror jeg vel på begrebet ’one big happy family’. Så når nu børnene skal i sommerhus hos Rob’s far og hans kone, ville jeg være helt cool med at deres mor kørte dem derned og derved opretholder en form for relation til min svigerfar og svigermor. Den skal være der, for det er med til at få hjulene til at køre og gøre processen lettere for alle mand.

Det der kan være svært i nogle sviger-sammenhænge, er at træde ind i rollen som bonusmoren. ’All eyes on you’ lige pludselig, plus det faktum at du overtager for børnenes rigtige mor og genopstår som den 10 år yngre kæreste, efter et 13 år langt forhold. Men det er jo en heeelt anden snak.

334012

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel Østrig - du har været fantastisk!