En California historie #5

En California historie #6 (eller noget lignende)

IMG_6752Yum!

IMG_6753

Dobbelt yum!

San Francisco er bag os. Det var 3 gode, om end lidt kolde, dage. I forgårs sluttede vi dagen af, med at spise virkelig lækker, vegansk, mexcikansk mad. Vi fandt et super hyggeligt sted i The Mission, som hed Gracias Mamma, hvor vi sad i baren og blev stopfodret med frisklavede lækkederheder i form af små pandekager, mole, kål, salsa, søde kartofler og andre gode sager. Selv om vi var ved at revne til sidst, sluttede vi af med en himmelsk chokoladekage, overhældt med varm chokoladesovs og kanelis dertil. Det hele blev skyllet ned med en vandmelon margaritha og en boblende hvidvin, der var en af de bedre jeg har fået.

IMG_6755The Oakland motel

Da vi havde tygget af munden og betalt, var vi så trætte, at vi ikke orkede andet, end at finde vores motel i Oakland, der husede den bedste seng vi hidtil har sovet i  herovre og som besad en hovedpude jeg græder snot over at skulle forlade.

IMG_6761

The Rock

IMG_6784

IMG_6799

IMG_6791

Hullet

IMG_6790

Al Capones mugshot den dag han ankom til Alcatraz. Flab

IMG_6763

Jeg fik set min bro

IMG_6800

San Francisco fra et lille peep-hul på Alcatraz. Fangerne fik lov at kigge ud af det på nytårsaften

IMG_6811

Bag tremmer

Onsdag stod vi tidligt op og kørte til SF, for at have god tid til morgenmad og kaffe. Vi havde jo vores tur til Alcatraz i går og eftersom vi begge var spændte som min mave efter en omgang vegansk aftensmad, ville vi være sikre på at være i god tid.

IMG_6818Hood Castro

IMG_6819

Hvor glad i låget bliver man lige af dét?

IMG_6824

Fint (se lige vejret?!)

IMG_6820

Nå ja, de havde også virkelig mange pizzabarer i Castro. We had to!

IMG_6826

Grøn mad. Wauw

IMG_6828

Not that pretty Men jeg huggede den i mig i samme sekund det blev sat for snuden af mig

Kl. 11.30 sad vi på færgen, der fragtede os ud til, hvad der engang var USA’s mest sikrede fængsel. Det var en ubeskrivelig fed oplevelse. Selvom der var virkelig mange mennesker, forsvandt man ind i en verden af mordere, kidnappede og bankrøvere, mens vi fik fortalt historien gennem de høretelefoner vi havde lånt på stedet.
Vi så de celler hvor både Capone himself, Mr.Birdman og Alvin Creepy, har siddet. Gamle fanger og fangevogtere , fortalte livligt historien tilsat lydeffekter og autentisk stemning, Det var som at være i en anden tid og et andet liv og jeg havde ikke lyst til at historien nogensinde skulle ende. Det gjorde den desværre og da vi følte at vi havde suget hvad The Rock havde at fortælle, hoppede vi på færgen tilbage til fastlandet.

IMG_6831

Sladderblad og kaffe. Rigtig rar køre kombination (skal B skilles eller hva’?)

Vi satte os i bilen og cruisede hen til området Castro. Det famøse homo-kvarter i San Francisco. Desværre silede regnen ned (!!!?), som tog lidt af charmen, men det var ikke svært at fornemme at Castro er noget særligt. Fodgængerovergangene var farvet i de karakteristiske regnbuefarver og overalt vejrede flag i samme kulør. Der var et overvæld af barbershops, hundesaloner og tacky undertøjsforretninger, hvor man kunne finde alt fra spiselige sukker-thongs til læder og lak seler. Fun!
Vi spiste aftensmad på en top hyggelig restaurant, der mindede lidt om en Parisisk bistro. Igen fandt vi et grønt alternativ til burger og fries, som vi dog vejede op for, med den bedste southern pecan pie, jeg nogensinde har fået.
Dagene tapper al energi og overskud fra os, så efter aftensmad driblede vi atter tilbage til Oakland, for at lukke vores øjne for sidste gang, på dén destination.

IMG_6843

Så blev det også min tur til In’Out burger. DAMN it was good

I morges havde vi stillet uret (dét savner jeg så ikke), for at komme afsted i ordentligt tid mod Palm Springs. En ca. 8 timers lang tur, som gik næsten gnidningsfrit, uden den store trafik og med lydbog i højtalerne, var det faktisk en vildt hyggelig og afslappet tur.

IMG_6848
Palm Springs by night (lavet et indlæg by day)

Og nu er vi så her. I Palm Springs, på det lækreste hotel, der minder om et tropisk tiki levn fra 60’erne. Det er det sikkert også og det er helt perfekt. Det ligger stort set midt i en ørken, med en krystalglimtende pool, private 2 personers cabannas, store lækre værelser og en stemning der emmer af ferie og farvestrålende drinks.

IMG_6846PS

Vi har ikke de store planer for de næste 3 dage, hvilket er både bevidst og tiltrængt. Vi har begge brug for at holde ferie-FERIE og skal i morgen bruge hele dagen på at stege flæsk i solen, læse bøger og tanke kølende sjusser med paraplyer, hele dagen. Det eneste vi med sikkerhed skal, er at se Joshua Tree Park, købe en snowglobe, som jeg gør fra hver by vi sover i  og ellers bare sørge for at nyde igennem, når vi nu snart træder ind i vores sidste uge i paradis.

Bedste ferie, ever!

1 kommentar

  • Charlotte

    Jeg besøgte Alcatraz i 2000 og det er stadig på en delt førsteplads på top-2 over verdens fedeste museer. Det andet er A-bomb museum i Hiroshima, som er opbygget lidt på samme måde. Har rejst i over 100 lande, så har set min fair share af museer ;p
    Dejligt at læse med – Vi elsker også at rejse i USA. God fortsat tur – og hvad siger foden til at gå rundt hele dagen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En California historie #5