Mandags roadkill og 2.date med crazy

Stedforældre skal blande børnene udenom

IMG_4753Bonusheksen

Min søde mor sendte mig som bekendt en lille brevpakke den anden dag. Hun have bl.a. sendt en artikel fra JydskeVestkysten, der hedder ‘STEDFORÆLDRE skal være søde – og tålmodige’. Den er skrevet af Thomas Milsted der de sidste 15 år har holdt foredrag om stress, trivsel og arbejdsglæde – og nu er han så også ‘stedforældre’ ekspert i en ny bog.

Han indleder med at skrive at hele relationen mellem stedbørn og deres nye stedforældre, i den grad er et tabubelagt emne. Bingo. Den havde jeg også luret. Herfra anskuer han så situationen ud fra den vinkel, at det er stedforældrene, eller bonusforældrene, som jeg kalder det, der skal være de overbærende, tålmodige og søde. At de ikke kan forvente en kærlighedsrelation fra barnet med det samme, men at det er noget der skal opbygges over tid. Så langt er vi sådan set også enige.

I princippet er jeg enig med manden hele artiklen igennem. Det ér den voksne der skal tælle til 10, som skal lytte, observere og vente. Man kan ikke forvente af et bonusbarn, at denne skal stoppe op og tænke på hvordan bonusforældrene befinder sig i den nye relation, eftersom de er børn der knap nok ved hvordan man tømmer en opvaskemaskine.

Der hvor jeg bliver lidt træt, er når Hr.Henrik får det til at lyde som om han fundet ud af, at man kan balancere på to hjul og kalde det en cykel. Artiklen er jo skrevet 100 gange før. JA. De kære små skal der tages ekstra og mest hensyn til, eftersom de jo faktisk ikke har valgt at mor og far skulle bryde familien op og lave nye, med andre voksenroller udover deres forældre.

IMG_4740Friday fun

Tabuemne? Ja fandme er det et tabu. Det er jo derfor jeg har startet den her blog, fordi der er alt for lidt fokus på emnet. I min optik går det bare mere på den modsatte rolle. Den rolle jeg selv har som bonusmor for en andens børn. Jeg synes jo faktisk at problematikken i den grad bygger på, at det ikke er OK at sige, at det er en, til tider altoverskyggende, selvopofrende kamp at få en bonusfamilie til at virke.

Især tror jeg det går galt og dermed ud over børnene, når bonusforældrene ikke får lov at komme til orde og give udtryk for deres frustrationer omkring det at tage ansvar for andre liv, man ikke selv har sat i verden. Det jeg så inderligt ønsker at skabe dialog omkring, er det at man som bonus- og bioforældre, får talt åbent og ærligt omkring hvordan man går og har det. Jeg tror nemlig, at hvis man har følelserne på plads, også de lidt grimmere og mørkere, vil relationen mellem bonusbarn og bonusforælder blomstre meget hurtigere, fordi man gerne gennem dialog med sin partner, skulle få ‘frie’ tøjler til at være med til at præge børnene.

Jeg ved ikke hvordan det ville være, hvis ikke jeg kunne fortælle min mand, hvordan jeg ærligt har det, når jeg synes det er allermest svært. Men jeg kan forestille mig, at det ville gå udover min relation til børnene. Det ville skabe modgang – udnødvendig modgang og så er jeg ikke sikker på, at vi ville komme vellykket igennem den her ‘proces’.

Det egentlige tabu kommer vi kun til livs, hvis vi bryder med den opfattelse der er omkring, at man ikke kan tale åbent om de frustrationer det skaber, når der dannes en bonusfamilie. Den dialog kan de små som sådan godt holdes ude af, blive forskånet for og i sidste ende stå tilbage med forældre, ægte eller ej, der er ligeligt klare i tilgangene til de små mennesker. Ikke børn – mennesker!

IMG_4767My love

Slutteligt vil jeg lige sige, at jeg ikke har den gyldne nøgle til en vellykket bonusfamilie. Min kamp er langt fra slut og vil gå i bølgegang herfra og til enden. Der er mange parter der skal tages hensyn til, men også relationerne til omverdenen og de prøvelser det måtte give, kan føres tilbage til dialogen mellem forælder og bonusforælder. Vil man skabe en velfungerende ‘ny’ familie, må man være stærk som voksen og diktere sin egen dagsorden, uagtet hvad alle andre udenforstående synes om konstellationen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandags roadkill og 2.date med crazy