Dulle tip

En typisk dag i barselsland

Forleden var der en der spurgte, om jeg aldrig kedede mig i det der barselsland. Svarede faldt prompte og præcist – NEJ! Jeg ELSKER, at være på barsel. Hvis det stod til mig, var jeg på barsel resten af mit liv! True story.

Men hvad laver man så, sådan en hel dag? Et spørgsmål jeg faktisk tit tænkte over, pre baby. Tja, det ændrer sig jo hele tiden, men i øjeblikket ser det typisk således ud:

06-07: Gry står op! Hun sover på sit eget værelse i sin lille junoseng og vi vågner typisk ved, at hun ligger og pludrer med sig selv. Vi henter hende ind og hun får lidt mad ved mig.

07-08: Der siges godmorgen til alt legetøjet, efter en ren ble og Gry øver videre på at kravle. So far kommer hun rundt lynhurtigt rundt, ved at trække sig frem på armene, så dagene med at vide hvor man har hende, er forbi.

img_0260

Hun er nu nået så langt i træningen, at hun er oppe på alle fire og står og vugger frem og tilbage

08-09: Rob dribler på work og Gry napper dagens første lur. Jeg får min morgenkaffe og har en stille stund til at blogge og scrolle feeds.

09-10: Gry er atter i gang og det er tid til morgenmad. Hun spiser gerne en kæmpe portion grød med frugt, mens hun fortæller om noget, jeg ikke forstår! Efter mad er det tid til at få tøj på og lege lidt mere.

img_0258

10-12: På de gode dage napper hun en 2 timers lur. På de knap så gode, bliver det til 30-45 min. Nogle dage har vi aftaler i det her tidsrum og så skubber vi bare luren til senere, eller hun sover i sin klapvogn på vej til og fra ‘møder’.

12-14: Her laver vi typisk et eller andet. Det kan være træf med mødregruppe, lange gåture, ærinder rundt omkring, ses med venner og veninder, mor/barn træning, eller hvad vi nu finder på. Jeg bestræber mig på, at komme ud af huset hver dag! Barnet får også gerne en snack her. Enten lidt mælk ved mig, eller noget frugthalløj. Ofte sover hun lige 30-40 min. lur.

13/14-15: Gry får frokost. Grøntsagsmos med en kødbolle er hofretten og hun kører det ind, som var det sidste måltid i verden. Hun slår mave med vennerne i stuen.

img_0231

15-16: Her skulle hun gerne sove. Det er lidt som vinden blæser om hun gider, men jeg gør alt hvad jeg kan, for at få det til at lykkes.

16-17: Bassen har atter træf med legesagerne.

img_0211

17-18: Hvis hun har skippet eftermiddagsluren, er hun nogle gange så smadret, at hun tager 30 min. lur her. Ellers står den på aftensmad, der kan være alt fra bulgur med kylling til grøntsager med fisk. Bare ikke noget med tomat – det hader hun!

18-19: Aftenens sidste legestund er kommet, hun får nattøj på og vi pludrer på gulvet. Når de små øjne bliver tunge, er det tid til flaske ved faren. Det foregår i hendes værelse og så er det godnat!

img_0042

19-20: Hun falder oftest i søvn efter flaske, men vågner så igen efter 30 min. for lige at sige godnat – mest til sig selv, tror jeg. Vi plejer at gå lidt frem og tilbage, for at give sutten og til sidst er der ro.

20-22/00 – Zzzzzz……

22-00: Et sted her i mellem, plejer hun at få en lille slurk mad ved mig og sover så videre.

00-06/07 – Zzzzz……

Sådan ser en typisk dag for os ud. Som det er lige nu, that is. Medregnet i alt det her er jo altså også bleskift, oprydning, kamp om lure, snak, pludren, aktivering og beundring (fra morens side), kys, kærlighed, en far der kommer hjem, en mor der træner, rengøring, vasketøj, mad til store mennesker, bad osv. Men de store træk er gode nok.

Jeg er fan af det der barsel!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dulle tip