Roskilde - med dunk på

Fraisier – kagEN, hvis du vil score kegler

Skærmbillede 2016-07-05 kl. 10.17.57

Til mit babyshower bagte jeg 2 virkelig gode kager. Begge var et festfyrværkeri for den lille mund og begge var de også ganske nydelige for øjet, men særligt den ene tog kegler rundt om det lille bord. Den havde, hvis jeg selv skal sige det, ret høj NIF-faktor – som min far ville sige det (nabo imponerings faktor).

Den var sådan set ganske simpel at lave og kræver bare en smule koncentration og et par rolige hænder.

Det her skal du bruge:

125 gr. usaltet smør

250 gr. sukker

1 tsk. vaniljeekstrakt

2 æg

375 gr. hvedemel

2 tsk. bagepulver

et nip salt

1 3/4 dl mælk

375 gr. friske, rensede, hele jordbær

Flormelis, til at drysse med

100 gr. marcipan

Smørcreme:

250 gr. usaltet smør (VIGTIGT det er usaltet)

250 gr. flormelis

1 tsk. vaniljeekstrakt

1-2 tsk. mandelekstrakt (hvis man er til det – kan udelades)

Start med at tænde ovnen på 180 grader og smør og beklæd en brødform på 20×10 cm. med bagepapir.

Kom smør, sukker og vaniljeekstrakt i en skål, og pisk med en elpisker til det er let og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk efter hvert, til det er godt blandet. Sigt mel sammen med bagepulver i en separat skål. Pisk det skiftevis med mælk i den anden blanding – forsigtigt. Hæld hele baduljen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter, eller til du kan stikke en strikkepind i midten, uden at få smuldrer med tilbage.

Vend kagen ud af formen efter lidt tid og lad den køle af på en bagerist. Hvis kagen buler op på midten, trim da toppen, så du har en flad kage.

Lav smørcremen ved at komme smør, flormelis, vaniljeekstrakt og mandelekstrakt i en stor skål og pisk det cremet med en elpisker. Jeg synes mandelekstrakten giver et godt touch til kagen, men du kan jo smage dig frem.

Flæk kagen i to halve, lige store stykker på langs. Smør halvdelen af cremen på den ene halvdel og sæt jordbær på ræd og række i cremen. Fyld op med resten af cremen til bæreren er dækket og sæt derefter den anden kagehalvdel ovenpå.

Drys flormelis ud på bordet og rul marcipanen flad til ét langt stykke, som du beklæder kagen med. Skær eventuelle løse flapper fra. Jeg valgte at smelte lidt chokolade, som jeg stribede kagen med – men også det kan undlades.

Sæt kagen på køl i mindst en time og skær enden fra, før du serverer, så man kan se mesterværket fra sin bedste side.

Psst. Kan sagtens laves dagen før.

Enjoi.

IMG_8910

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roskilde - med dunk på