Jeg har fået en copycat

‘Du er for fed’ møs møs, Lægen

I går var jeg til 25. ugers tjek ved min læge. Noget jeg i forvejen tænkte som værende lidt overflødigt, da jeg har læst at det ’bare’ er for at forsikre sig om, at den kommende mor har alt under kontrol. Vi behøver slet ikke gå ind i den der med, at det er fantastisk, at vi lever i et samfund hvor det er muligt og alt det der, for det er jeg naturligvis dybt taknemmelig for. Men det er i øvrigt heller ikke det, der er pointen med indlægget her.

Jeg har ikke den bedste historik med min læge. Egentlig har jeg jo aldrig haft brug for hende, til andet end at udskrive en recept på streptokokker penicillin, eller give mig en henvisning til en speciallæge. Det betyder, at jeg aldrig rigtig har skullet forholde mig til hende. Nu her i forbindelse med min graviditet, har jeg så bøvlet en del med noget de tror har været blærebetændelse, som jeg i øvrigt fik penicillin for, men som så måske alligevel ikke var det. Der er ingen der spørger til mine symptomer eller gener (der er temmelig træls), de er mest villige til bare at dope mig og mit ufødte barn med drugs. Og det var nej tak herfra!

25 ugers tjekket i går, var heller ikke nogen speciel fed oplevelse. Hun starter først med at kigge på min mave og let smisket, på den der ’WOW’ måde sige ’nå, hold da op en stor mave af en 25 ugers gravid, hva’. Øh. Tak. Eller? Efter det spørger hun så om jeg har nogle gener. ’Næ, ikke andet end det der blære-show’, får jeg sagt. ’Nå, hvad er da det for noget’? Tager du pis på mig? Du talte i telefon med mig for et par dage siden og min journal blinker på din skærm!

Så var det tid til vejning. Jeg er godt med på, at jeg ligger i den høje ende for vægtøgning, men jeg ligger altså stadig inde for normen. Her fik jeg så pronto og vide, at jeg nu skal til at passe på med hvad jeg spiser?! Bare sådan, uden at have spurgt til min historik, eller i øvrigt SE på mig. Hun valgte at skyde den helt store raket af, ved at spørge om jeg spiste grøntsager og om jeg var klar over hvordan man skal opdele sin tallerken under et måltid. ’Forestil dig uret. Fra 12-9 med grøntsager og….’ Der satte jeg bremsen i og bad hende stoppe belæringen. Hvad fanden er det for noget at sige? KIG PÅ MIG. Jeg kunne forstå hvis jeg var svært overvægtig, hvis mit blodtryk (der var helt normalt) var sky-high, eller hvis jeg sad og var ved at kvæles i mit eget spæk. Hun ved jo ikke, at før jeg blev gravid, trænede 5 gange om ugen og i øvrigt levede som en kanin. Øjs hvor havde jeg lyst til at kradse hendes øjne ud med rustne gafler!

Da hun spurgte om andre kvinder i min familie havde født, svarede jeg at det havde både min mor (altså udover mig, ik) og min søster og begge gange havde de tabt deres gravid-polstring. Med let skråt og overbærende (næsevrids indbydende) fjæs, sagde hun ’Nåh. Det må man da håbe sker for dig også så’.

Da hun havde trykket rundt på min mave og fundet babypigens lille galop hjertelyd, sagde jeg tak, gav hende et flyvespark og en midt højre i min fantasi og gik, med beslutningen om at det er sidste gang jeg sætter mine ben der. Kald mig hys eller overreagerende, men jeg gider ikke tales ned til, belæres, eller for den sags skyld ikke blive taget alvorlig, når jeg nu så sjældent har brug for min læge.

Nu skifter jeg til Roberts læge. Han er mand og hedder Jørgen. Allerede der er jeg meget mere tryg. I det hele taget er jeg bare mere tryg ved mandlige læger, da de har en tendens til at tage os, kvinder, mere alvorligt. Især når det kommer til gynækologer. Det er i hvert fald min erfaring, hvis man taler praktiserende læger. De kvinder der arbejdede på fertilitetsklinikken på Riget var gudinder og dermed undtaget min kritik.

Så nu skal jeg bare vente på, at Jørgen accepterer min venneanmodning og at han gør mit 35. ugers tjek til en rar og god oplevelse. Fingers X’ed!

Fede Dorit – det er åbenbart mig

1 kommentar

  • Emma

    Hold kæft en lortelæge altså! Jeg havde også skiftet med det samme…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har fået en copycat