Projekt 'minder' er begyndt

Stockholm… eller Polen?

m

Således afgang – med de bedste intentioner.. og glødende dankort

Jeg er tilbage fra Stockholm. Dvs., mit hylster er. Mit hoved hænger stadig oppe i luften et eller andet sted. Det har virkelig været nogle gode dage. Dage som jeg vil se tilbage på og mindes med varmt hjerte. Men altså, det skyldes ikke Stockholm skulle jeg lige hilse og sige. Øv, hvor er jeg skuffet over den by. Ja skuffet. På den der gammeldags, helt ind i maven måde. Min mor havde det lige sådan, og vi blev dermed enige om, at der må være noget om snakken!

Vi gjorde ellers et ihærdigt forsøg på at give Stockholm alle de chancer som byen fortjente. Vi var i Gamla Stan, som helt klart er fint og har masser af charme, men man kan ligesom ikke bruge 3 dage der, vel? Vi var i Södermalm som da havde sin del af hyggelige kaffejoints og velkendte butikker, men så var det heller ikke vildere. Og så var vi ellers 117 andre steder. Vi gik små 15 kilometer hver dag, hvilket godt kunne mærkes på de små fusser og i den lille lænd. Vi gik med viftende dankort, klar til at bruge penge på næsten hvad som helst, men lige lidt hjalp det. Jeg har således brugt flere penge på kager og kaffe (som de dog kan finde ud af), end beklædning til mig selv og sågar heller ikke til den lille.

k

Gamla Stan var rigtig fint

j

Med masser af små, dejlige kage/brød butikker

l

Og croissanter til 28 kr. stk

c

… og kaffe/kage

i

Ja!

d

Vi var på ægte konditori. Det var ret fantastisk. En gammel lejlighed – altså helt gammel, der var indrettet i 3 plan som konditori, med gamle stuer og klunkesofaer.

e

Og rigtige flødekager. Vi nøjes med sandwich, kaffe og en tør snitte til deling

Hotellet vi boede på var fint. Der var hvad man skulle bruge og vigtigst af alt var der pænt og rent. Og så lå det i smørklatten af Stockholm, parallelt med Kungsgatan. Der var også TV, som underholdte os med krimi den ene aften og Harry Potter den anden. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har ligget i samme seng som min mor, men i en alder af 31, var det lige så hyggeligt som havde jeg været 5 år.

a

& hotel, hed det

n

Med ganske udmærket morgenmad

Lørdag besøgte vi Vasa museet, med stor succes til følge. Det var intet mindre end imponerende smukt og ganske overvældende. Det er helt klart et must, hvis man drager til det blå/gule lands hovedstad. Det var så også den eneste seværdighed vi så, da vores hovedfokus var sat på at brænde nogle svenske kroner af!

f

Man kan ikke rigtig fotografere – det skal bare opleves!

Konceptet med at tage en tur væk med sin mor holder hele vejen. Men Stockholm bliver det 100% ikke næste gang. Eller nogensinde igen. Min hovedindtryk var således disse:

  • Der lugter af sur fiss*k over det hele
  • Stockholmere er meget lidt venlige/overskudsfyldte
  • 9 ud af 10 toiletter kræver betaling eller kode, hvilket er svært ubelejligt når man er gravid med blæretrykkende bassepige – eller bare når man er betalende kunde?!
  • Byen klinger mig en anelse polsk?
  • Ørepropper kan anbefales. Alt foregår i et meget skingert niveau
  • Antallet af tiggere på gader og stræder er overvældende
  • Jeg er måske blevet lidt snobbet hvad angår storbyferier?

h

Vi spiste på Jamie Olivers pasta sted den ene aften. Det var ret godt

b

Pizza den næste. Også virkelig godt

Hver sin smag, det er jeg helt indforstået med. Stockholm fik mig bare ikke og jeg er derfor kun glad for, at mine to næste rejser begge går til Berlin. Men at have min mor for mig selv i 3½ dag – det opvejer hele Stockholms stinkende ucharme og alt er således i vatter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt 'minder' er begyndt