Udsolgt på hylde 1

Fylder du dine børn med gift?

Der er meget der kan få heksekedlerne til at koge hos undertegnede (surprise), men noget der rigtig kan få det til at syde, er at diskutere sukkerpolitik med andre mennesker. Her taler vi altså ikke en rolig snak om hvorvidt det er sundt eller ej, at køre en pose matadormix ind fredag aften, det er mere når vi lander ude i ekstremerne.

F.eks. synes jeg, at de forældre der nægter deres børn torsdagskage, eller fødselsdagsslik i børneren og skolen og som samtidig kæmper for forbud for alle de andre små stakler, skulle spændes fast og fyldes med flydende sukker i et par uger. Sukkerpolitik under nazi-tilstande må man sgu holde indenfor hjemmets 4 vægge.

Noget helt andet og som jeg efterhånden har haft heftig debat med andre om, er det kunstige sukker. Det sukker som ikke skulle fede og som man bare kan give los af. Egentlig er det jo ikke sukker, men nærmere et sødestof. Et sødestof der søder 180 gange mere end sukker og som nogle sidestiller med ren gift. Aspartam hedder synderen, ikke at forveksle med Amino-sweet, nutrasweet og E-951. Når aspartam er blevet forvekslet med gift, er det ikke helt ved siden af. Aspartam omdannes nemlig til træsprit og formaldehyd (nervegift) ved 30 grader – din krop er gennemsnitlig 37 grader varm. Lækkert, hva’?

At man har lyst til at proppe sig med kunstig sukker, fordi der ingen kalorier er i det og derved ikke skulle fede er i sig selv noget vås, selvom dåsen med cola Zero skinner 0 kalorier. Flere undersøgelser har nemlig påvist, at kunstigt sukker er langt mere vanedannende, end almindeligt sukker og på sigt indtager man mere snask, når den ægte vare erstattes af den falske.

….

Dem jeg har haft den her aspartam plastik snak med, har det til fælles at de lynhurtigt går i forsvar når jeg spørger hvorfor de ikke drikker en god, gammeldags, rød cola, i stedet for den sorte, der har gjort sit indhug de sidste par år. Gæt hvad folk oftest siger? ’Ja, jeg skal jo dø af et eller andet’. Okay, men kunne man ikke finde noget federe end at lade sig æde op af gift? (for at putte det på spidsen).

Jeg gider ikke agere hellig ridder, for jeg er lever på ingen måde uden livets laster. Der hvor jeg alligevel tillader mig at skælde, smælde, spytte og harke, er når man vælger at proppe sine børn med det her l-o-r-t. Hvad man gør ved sig selv og sin egen krop, må jo stå for egen regning, men børneyngel der ikke ved hvad der er godt for dem, skal hjælpes og tages hånd om, og det er altså bare vores ansvar som voksne.

Når mine bonusøgler en sjælden gang i mellem får sodavand, er der strikse regler om at putte ’the real deal’ i kurven og lade giften stå tilbage. Jeg tror de synes jeg er lidt mærkelig/hysterisk og det det lever jeg i al ro med. Jeg vil bare ikke være tilskuer til, at de besudler deres små kroppe med det djævelskab.

Hvis man endelig vil ud i kunstigt sukker, så gå efter stevia i stedet!

Nu er sodavand jo ikke det eneste produkt proppet med nervegift. Flere Skyr produkter med smag, slik, tyggegummi, yoghurter og stort set alle light produkter, er fyldt med ondskab. Egentlig forstår jeg ikke hvorfor man ikke forbyder det, så det slet ikke var en option, men indtil da, kan man så ikke bare nyde den der fuldfede cola med alt dens ægte sukker, børste tænderne en ekstra omgang og cykle en omvej til arbejde, i stedet for at fylde kroppen med dårligdom? Og hvis svaret er nej – kan vi så i det mindste ikke skåne de små? De har jo ikke mulighed for selv at vælge. Endnu.

Ps. Jeg har ikke sovet så godt i nat, hvis jeg lyder lidt hysse-spids.

3 kommentarer

 • Gerda

  Forbyder du også dine børn at spise frugt og grøntsager for at undgå methanol?
  Aspartams skadelige virkning i de gængse mængder er lige så veldokumenteret som MFR-vaccinens ansvar for autisme.
  http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/er-sodemidlet-aspartam-i-light-sodavand-skadeligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bonusheksen

   Nu handler det ikke om, at jeg er angst for at mine børn skal lide skade af aspartam. Jeg er fuldt ud bevidst om, at ren sukker i store mængder på sigt kan have en skadelig effekt, præcis som hvis der er overforbrug af aspartam.
   Det handler om, at når man har et valg, hvor man aktivt kan vælge kemi fra og i stedet gå efter rene råvarer, så vælger jeg selvfølgelig det. For mig handler det lige så meget om sund fornuft, som kemi og gift.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen !! Hvor er jeg bare 100% enig i alt det du for formuleret ned i det her indlæg..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udsolgt på hylde 1