Der er for meget salt i frikadellerne!

Den skeptiske Heks og løvemoren

På min Facebook får jeg regelmæssigt meldinger om, hvad jeg lavede for en halv ungdom siden. Samtidig får jeg også en slags gratis tur i tidsmaskinen, til en periode hvor jeg var noget mere rundhåndet med statusopdateringerne – øh, og noget mere sur?! Jeg skælder og smælder og svirper med den verbale pisk, på næsten daglig basis. Altså, jeg har altid godt vist jeg var, hvad skal man sige? bestemt?, men jeg bliver næsten lidt forskrækket over mine egne kradsemærker.

Det hele kulminerede faktisk med et indlæg, jeg skulle i gang med at skrive i går. Jeg har igennem længere tid nu, forsigtigt og med et halvt øje åbent, klikket mig ind på den lille røde globus, der fortæller, at der er fortidsskrig der venter på at blive genlæst og samtidig tænkt en masse, om jeg simpelthen er negativ af natur.

Jeg er kommet frem til et svar nu, der både er tilfredsstillende og som hviler roligt i min mave (der er fyldt mintguldkarameller – halløj!). Svaret er: nej! Nej, jeg er ikke negativ af natur. Hvad jeg derimod er, er skeptisk – skepisk af natur. Og så tror jeg også, at kombinationen af at være halv skeptisk og holdningslysten, kan udmunde i tekst, der kan forekomme lidt mere hidsig end opslag om hunde der kan køre bil.

løveGodnat hr.løve

Se, det indlæg jeg gerne ville skrive er nemlig (surprise, surprise) et kritisk et af slagsen. Men lad os bare lige tage den. Løvedebatten. In short: Odense Zoo vælger at aflive 2 løver, de ikke har plads til. De vælger at slagte løverne offentligt. Også foran børn, ja. Odense Zoo/DK bliver bombet af udenlandske forargelser. Den danske mediescene (incl. blogs) går amok. Klip tilbage til Heksen.

Den uforståenhed omkring hvorfor man vælger at aflive løverne, i stedet for at sælge dem til en anden Zoo i Europa, tilslutter jeg mig. Det giver ikke rigtig mening. Men det er nu ikke det, der får mig til sukke, så det kan høres i Beijing.

Børneforældre raser, skælder ud og bruger ordet ’forarget’ mere rundhåndet, end jeg drikker rødvin en fredag aften. Helt ærligt, hvad er problemet? Hvis man synes at en løveslagtning er for voldsom for ens yngel – så gå. Gå væk med dine børn. Det er da så enkelt som det. Jeg er ret sikker på, at Odense Zoo ikke har valgt at sprætte løverne op, som en slags overraskelses gimick inde i næsehorns burret, med et uventede publikum som tilskuere. Man må antage, at de forældre der har valgt at deres kids skal overvære en løvepartering, har overvejet situationen og derfor kan jeg slet ikke sætte mig ind i den forargelse, der malede samtlige medier blod-løve-rød i går.

Når det så er sagt, ik’? hvorfor er det egentlig så forfærdeligt? Altså, jeg er med på at vi ikke spiser løve (herhjemme that is), men vi spiser da ko og gris og syg, syg kylling og hvad har vi. Vil man så også skåne sine unger fra, at lade dem vide, hvordan de dyr ender på deres tallerken hver aften?

Hvis man ved at ens barn får mareridt og udvikler panisk angst overfor Zoo, ved at se en løveslagtning, skal man nok smutte over og hænge ud med flamingoerne imens, men ellers synes jeg faktisk, at sådan en oplevelse kan være en fin måde at tale liv/død/mad/dyr/mennesker på. Og hold nu beslutningen om slagtningen uden om – det er ikke det jeg hvæser over. Grrrr….

3 kommentarer

  • Sara

    Enig!
    Og grunden til at løven ikke bliver sendt til en anden europæiske Zoo, er at de heller ikke har plads til en ung hanløve.
    Ihvertfald ikke de Zoo’s hvor KBH Zoo kan stå inde for deres kvalitet og etik.
    Selvfølgelig kan de finde en ledig plads til en løve et eller andet sted, men så kan man ikke være garanteret at den bliver behandlet godt eller ikke bliver solgt til privat personer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Godt skrevet! Er helt enig

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er for meget salt i frikadellerne!