Hail Mary, vi er i gang!

Let’s talk about sex! Nej?

talk_about_sex-screen

I weekenden skulle vi lave vores opgave på uddannelsen. Kogt helt ind til benet, skulle vi vælge et emne, der fik vores nysgerrighed til at glimte. Jeg synes sådan noget med hvor meget danskere prioriterer sex i deres hverdag, er rasende spændende og noget som har optaget mig i længere tid, fordi jeg ligesom fornemmer, at det står lidt sløjt til med at få sex ’passet ind’ i en pakket dagligdag.

I grupper skulle vi formulere et spørgeskema der kom rundt om emnet, og så var det ellers ud og spørge det ganske land, lørdag morgen. Se, hvis jeg nu synes det var bomben at blive undgået og knurret af på daglig basis, så havde jeg glemt at rede mit hår, piercet min læbe og meldt mig som ambassadør for UNICEF, eller glemte abebørn. Men jeg synes ikke det er fedt. Heller ikke at forstyrre fortravlede mennesker i deres gøremål, for at udspørge dem om deres sexliv.

Når dét så er sagt, blev jeg overrasket over den berøringsangst der er omkring emnet sex. Hold.da.op! For lige at præcisere; det var altså ikke spørgsmål om yndlingsposition, eller hvilket pornosite der sidst er blevet nydt over aftenkaffen. Ind i mellem blev jeg faktisk lidt i tvivl om jeg havde spurgt folk om de ville med en tur i Auschwitz.

Og her kommer min pointe så. Hvorfor er der så kæmpe stor berøringsangst omkring det emne? Selvfølgelig er det en privat sag og jeg opfordrer heller ikke til, at det er noget vi skal til at chit-chatte om over frokosten, men lige så snart ordet ’sex’ bliver nævnt, er der kollektiv frys eller flugt.

birds-and-bees_1

Jeg synes jo især, det er foruroligende overfor den generation, der står og tripper for at tage over. Unge mennesker der er så selveksponerede og som i den grad spiller på deres seksualitet, uden egentlig og vide hvad det er de signalerer.

10årige piger render rundt og twerker i mavebluser, men ved knap nok hvad sex er. Det er jo selvfølgelig ikke deres skyld. Først og fremmest er det helt skørt, at ungerne ikke får seksuel undervisning meget før end de gør, i skolen. Det burde være et fast punkt på dagsordenen, så de små kan lære om deres egen krop og selvbevidsthed. Så skulle det i øvrigt ikke være den stakkels klasselærer, der har ansvaret for den slags undervisning. Hvad nu hvis Frk.lærer Rita selv er et seksuelt hæmmet menneske, som faktisk finder det svært grænseoverskridende at tale om? Host host – hvad med at kalde en sexolog ind?

images

Jeg kunne vildt godt tænke mig at bryde tavsheden omkring sex. Eller, i det mindste få flået det tabu-slør der hænger over emnet af. Opfordre forældre til at tale noget mere med deres børn om sex (ja ja, uden at opfordre til selvsamme), hejse fanen for at seksualundervisning skal handle andet end at sætte et kondom på en banan og slideshowe skræk og rædsel billeder, om de mest forfærdelige kønssygdomme.

Hvad tænker i? Hvad er jeres opfattelse?

I øvrigt må i meget gerne besvare det spørgeskema vi har lavet. 100% anonymt, naturligvis. her

3 kommentarer

  • Åh, hvor er det godt du sætter dette på dagsordenen!
    Jeg har ikke et behov for at dele ud af mit sexliv, eller gå detaljeret til værks, men synes det er vigtigt at man KAN tale om det, når det trykker.
    Det sjove ved tabuen omkring sex er jo egentlig hvor dårligt det passer ind i det samfund vi har i dag, altså dobbeltmoralen, så at sige.

    – Sex er for personligt at tale om, men upersonligt nok til at dele ud af fysisk?
    Meget spøjst!
    Dog er min erfaring faktisk at folk er mere end villige til at tale om sex – specielt piger! Men det er nok mere bare de mennesker jeg altid ender sammen med, haha

    Har selvfølgelig svaret på spørgeskemaet på vejen – jeg håber du kommer til at give en update på hvad du finder ud af 🙂

    Knus
    Eva
    http://www.stilstodderne.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Bonusheksen

      Jeg er helt enig med dig! Der hersker en enormt dobbeltmoral. Det er ligesom om der heller ingen problemer er med at sende alle de her seksuelle signaler, men når det kommer til at italesætte hvad det rent faktisk er vi udstråler, går det galt. Det er en underlig størrelse og jeg glæder mig til at blive mere klog på den.
      Tak fordi du har hjulpet – og også for din kommentar 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, hvor er det fedt du sætter det på dagsordenen det her! Jeg synes også det er mærkeligt at det er så tabubelagt. Jeg snakker ikke med alt og alle om sex, og har heller ikke et behov for at gå i detaljer om det, men det er bestemt heller ikke et emne der afskrækker mig, specielt fordi det er noget vi alle gør. Det mærkelige ved sex i dagens samfund er lige netop den “dobbeltmorale”, hvis man kan kalde den det, der findes. Ingen vil tale om sex eller egentlig vide hvad der gør det så ens for alle og alligevel så forskelligt – alligevel gør vi det jo alle, og bliver efterhånden kollektivt mere og mere ligeglade med hvem vi egentlig gør det med.

    Sex er for personligt at tale om, men upersonligt nok til at kunne dele ud af?
    – Spøjst!
    Jeg hjælper gerne med projektet der. Hopper ind og svarer med det samme 🙂

    Knus
    Eva
    http://www.stilstodderne.bloggersdelight.com

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hail Mary, vi er i gang!