Sidste skud på stammen

Så er det afgjort

IMG_7172Jeg ved ikke om man kan fornemme det, men vi har ret højt til loftet i hele hytten. Forestil jer lige et overdådigt træ, der kan stå midt i det hele. iiiih…

Når man lever i et ægteskab/parforhold, hvor man er så inkarneret i hinandens liv, at man også holder jul sammen, vil der altid opstå spørgsmålet ‘hvor skal vi holde jul i år’? Når man er gift med et skilsmissebarn, kommer der lige en ekstra krølle på halen, fordi der derved er endnu flere, der skal tilgodeses.

Sidste jul tilbragte vi juleaften hos mine forældre. Det var mega hyggeligt. Kun mine forældre, Robert og jeg. Min søster, hendes kæreste og Vigga, var hos hans side af familien og vores øgler var hos deres mor. Det var lidt et puslespil for mig, at få fridage til at gå op med at være i Sønderborg hele julen, hvorfor jeg måtte flyve frem og tilbage, for at tilgodese mit job, hvilket var mere stress end julefred. Robert har jo ikke den udfordring, da han er selvstændig og kan råde som han vil (lucky bitch).

IMG_7155Jeg har en drøm om et rigtig amerikaner pyntet træ. Med masser af glimmer og farver. I Palm Springs købte jeg lidt julepynt til min kitch samling

I år foreslog jeg forsigtigt noget, som jeg har leget med, siden sidste jul. Nemlig at holde jul – HOS OS! Altså simpelthen agere julemor, med and i den ene hånd, flæskesteg i den anden og et overdådigt pyntet juletræ i den ene stue. Tanken var egentlig lidt angstprovokerende. Både fordi jeg troede det ville være utænkeligt at udleve og samtidig har der altid været noget over, at komme hjem til Sønderborg til jul.

IMG_7156Er den ikke fin? Den glimter altså om kap med solen i det rette lys

Men jo mere jeg tænkte over det, jo mere lun blev jeg på ideen. Også fordi jeg på den måde ikke ville skulle bekymre mig om arbejde, på samme måde. Jeg foreslog det for min husbond, der crushede med på ideen, fra første punktum. Jeg luftede tanken for min søster, der snublede over sit bifald, så for mine forældre, der spurgte hvad de skulle have med og endelig mine svigerforældre, der også købte pakken på sekundet. Halløj?

IMG_7154Også den her lille trailer fætter røg med hjem i kufferten

Så nu er det altså afgjort. I år skal jeg for første gang hoste juleaften. Jeg glæder mig – helt vildt faktisk. Jeg vil have et juletræ der rækker helt op til vores høje lofter, som skal pyntes så tæt, at man ikke kan se det grønne. Der skal bages småkager sammen med de små, som alle skal stopfodres med, vi skal have saftige ænder, sprøde stege, ris a la MANG, mandelgave og masser af saft med procenter.

Voksenliv pas på – it just got real!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste skud på stammen