Is - HVER dag!

Kan vi så få noget ro!

rødeDen fine Røde Plads

Den trofaste læser vil vide, jeg har boet på Nørrebro det sidste 1½ år. Ligeledes vil man så også vide, at jeg elsker det. Jeg er vild med den lidt uprætentiøse, afslappede stemning der hersker, de store bazaarer der ligger rundt om os, hvor vi kan købe frisk frugt, grønt, nødder og andre lækkerier for en slik. København K ligger kun en lille cykeltur fra os, det samme gør hipster-bro og og de andre dejlige bydele.

Nørrebro er kendt for at være særdeles multikulturelt, med mange forskellige etniciteter, hvilket b.la. er noget af det der gør, at jeg er vild med Nørrebro. Når det så er sagt har jeg de sidste par uger oplevet et kulturclash der har irriteret mig voldsomt, fordi det har forstyrret og stjålet min nattesøvn.

ramadan1Det kan være man skal gøre det næste år – og rejse væk i 30 dage

De sidste 30 dage har der været ramadan. Samtidig med ramadan er der også sommerferie. Det betyder at hver aften vrimler det med unge mennesker ude på gaden, der har en fest med at hænge ud, køre på tunede, hidsige scootere og afholde en form for skrigekonkurrence. Jeg har respekt for at man opholder sig på gaden efter kl. 22 og har en støjende (!!) adfærd… men HVER aften? Tingen er, at de her unge mennesker, der brager rundt til midt om natten, ikke er mere end 7-12 år. Forstår måske ikke helt, hvor forældrene er. Mine unger skulle hverken rende rundt på indre Nørrebro kl. midnat, eller skrige som gale hyæner (hør lige hysse Heksen).

Kulturforskelle – amen! Diversitet – amin! Integration – آمين! Jeg vil bare gerne have noget nattero. Og så er jeg sådan set svært ligeglad hvor du kommer fra!

2 kommentarer

  • Hvor kan jeg dog bare ikke være mere enig med dig! Nu bor jeg ikke på Nørrebror, men i lille Sønderborg i Sønderjylland.
    Jeg bor dog i et bolig område hvor der også er mange kulturer, og jeg har bestemt ikke noget imod det, jeg syntes derimod at det er rigtig dejligt. MEN her hvor jeg bor, der kræver udlændingene af vi viser respekt overfor dem, og selvfølgelig gør vi da det. – Dog viser jeg ikke respekt overfor dem, hvis/når de ikke gør det ved mig.
    ^ Det er her problemet opstår. Jeg oplever nemlig, ligesom dig, at meget unge mennesker, ja faktisk børn, render rundt på gaden sent på aftenen, og de voksne sidder andre steder og spiser og snakker rigtig høj. – Så højt at vi andre ikke kan sove.

    Det er simpelthen så respektløst. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Bonusheksen

      Det er kulturforskelle og det har jeg som sådan både forståelse og respekt for. Hver kultur sine traditioner, sådan er det at leve i et multikulturelt samfund – jeg vil bare gerne have lidt nattero 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Is - HVER dag!