Hele 3 dates på en random tirsdag

FREE THE KIDS!

parentsI forstår?

Det er lang tid siden der har været regulær opkast her på bloggen. Nu er det jo ikke fordi det er noget der skal være fast kutyme på Heksen, eller som jeg fremtvinger når der er ved at være tørke. Men når der rent faktisk er noget at gylpe lidt over, så vælger jeg at spytte det ud, i stedet for at synke det igen.

Denne spytklat bliver ikke revolutionerende eller aha-agtig, for jeg har været inde på det en del gange før, men det er der måske en grund til?

Jeg bliver altså (stadig) decideret forbløffet og forarget over hvordan forældre umyndiggør og kasterer deres børn, for alt hvad der hedder selvstændighed. Det kommer i større og større grad til at handle om forældrenes behov for kontrol og sikkerhed omkring hvad deres børn foretager sig, hvor de er, hvad de laver osv. og jeg kunne blive ved.

Når man er 13 år gammel kan man godt selv (sammen med kammerat) tage et tog fra København til Jylland, uden at mor skal følge ind i vognen, ik’? Man kan også godt selv slå katten af tønden når man er 8 år, uden at mor skal stå ved siden af, ja? Det må også være muligt at gå selv over vejen og ned på basketbanen i en alder af 9, når der er lyskryds og sikkerhed hele vejen, enig? Fodnote: alle de her børn har jo en Iphone klistret til poten kon-stant!

parents3Kurt Cobain som bette. Måske man kunne have været liiidt mere venlig ved drengen?

Det er en fuldstændig sindssyg og skadelig drejning den her kontrol over de små har taget. Vi ender med at få et samfund af panelkrybende, usikre individer, der ikke rigtig ved hvad de mener om noget som helst, fordi de er vant til at have en mor (skrev jeg det?), der både mener og handler for dem.

Problemet ligger jo også forældrene i mellem, hvis du spørger mig. Bare se den meget omtalte ’Frost’ episode. Hvad fanden er det for noget? (ja undskyld mit sprog men..) Jeg kan lige se det for mig ’flyt dig din ko, MIN lille Magnus kan jo ikke se noget’. Åh, mine negle spidser til og begynder at klø ved tanken.

Forældreintra – et andet eksempel på at nogle forældre simpelthen har enten for meget tid, eller et OCD lignende kontrolgen, de måske skulle få et selvhjælpskursus i at beherske. Mængden af informationer og tid visse forældre bruger derinde – Mammamia!

Jeg kan ikke sige nok hvor kæmpe fan jeg er af at skubbe sine børn. Nej, jeg er ikke ude på at spænde ben for dem ud over klippeskranten, men som voksen er det mit ansvar at være den stærke, den der går foran som et godt eksempel og den der viser at nye udfordringer skal man modtage med oprejst panden og et kækt knejs med nakken. Jeg kan da ikke tillade mig at placere en angst og en usikkerhed i barnet, ved at følge ungen til hest, tog og tønde, når det ikke engang er barnets ønske.

parents2XO the witch-bitch

De der arme forældre skulle få sig en hobby, en god ven eller partner der kan stramme seletøjet lidt og råbe ppprrr! Lad de små kvaje sig, få huller på knæene, flænger i panden, svedeture over at stå på perron B alene, mærke usikkerheden ved at stå uden far eller mor i hånden. Kun på den måde finder de ud af at bukser kan syes sammen, flænger heler, der er mennesker man kan spørge og at det faktisk er vildt fedt at stå på egne ben og få tingene til at fungere. De ved jo at de har hjælp og råd i ryggen, skulle de få brug for det mindste.

Free the kids!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hele 3 dates på en random tirsdag