Kagekonkurrencen - der slet ikke var det..

Noget om ikke at være rig

Rig1Alle, læs ALLE unger render rundt i de der Adidas joggebukser. I don’t get it

Under mit middagsselskab med de små i mandags, kom vi bl.a. til at tale om rig vs. fattig, og om penge generelt. Jeg har før hørt begge unger sige ’vi er rige, ik’’? hvortil Robert og jeg hurtigt har stavet: N-E-J!

Egentlig kom det sig af en snak omkring det med at gå i skole og at vi er heldige, at vi lever i et samfund, hvor alle har muligheden. Derfra gik snakken videre til en forklaring om SKAT og i den forbindelse blev ordet topskat nævnt. Da det ældste barn spurgte om der bliver betalt topskat på vores matrikel og jeg (måske lidt dumt) svarede ja, kvitterede hun med et ’YES’! ’Hvorfor YES’, spurgte jeg. ’Fordi så er vi rige’, svarede hun.

Rig2Apropos. Har i set Martha og Guldsaksen på DR? Fantastisk doku-serie altså. Man er ikke i tvivl om at hun er rig, helt uden at have sække af guld

Det er jo ikke unormalt at tænke på penge som barn. Det er heller ikke unormalt at være tilbøjelig til at tro, at man er ’rig’ når nu man har ipad, iphone, computer, en mor der bor i et stort hus, en far og en bonusmor der bor i en stor lejlighed, ny bil, nyt tøj and what not. Jeg vil bare gerne have manet ordet ’rig’ ned i den sorte muld. Jeg tror i forvejen de små nisser i dag, ikke kun vores, her taler vi generelt, har travlt nok med at battle. Hvis man har en Samsung telefon i stedet for en iphone er man sån’ lidt.. indsæt rul med øjnene her. Hvis der kun er 2 striber, i stedet for 3, på de der guds forladte joggebukser alle flakser rundt i, har du fattig-das bukser på?! Hvis man altid har madpakke med og aldrig får skolemad, er det fordi der ikke er så mange penge til rådighed i husstanden osv. Nok nu!

Jeg prøvede at forklare dem, at man først er rig, når penge ikke er noget man skal forholde sig til. Når det er lige meget om man arbejder, fordi der er penge nok på kontoen. Når man har andre til at sørge for lokumspapir (ens partner tæller ikke her) og Netto ikke er et sted man frekventerer på daglig basis (forestiller jeg mig), så er man ved at være der. Ja ja, og så når man kan købe den der lejlighed til 15 mio og et sommerhus i NYC.

rig3Rig på kærlighed (og røv)

Jeg forklarede dem ligeledes, at de lynhurtigt vil få fornemmelsen af begreberne ‘rig’ og ‘ikke mangle noget’, når de om ikke særlig længe begynder at arbejde og finder ud af, hvor lidt 500 kr egentlig rækker. Jeg tror ikke de er lige så enige som deres far og jeg i, at det er helt normalt at have et arbejde i 7.klasse, men mon ikke de bliver klogere?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kagekonkurrencen - der slet ikke var det..