Diamond love

Findes det lykkelige skilsmissebarn?

IMG_4436Jeg tror at de to små aber er glade for tingene, som de er nu

Min veninde Maria og jeg kom til at tale om noget, som jeg ikke har kunnet slå ud af hovedet, da vi var ude og spise sidste fredag. Hverken hende eller jeg er skilsmissebørn, men vi er begge sammen med mænd der er det og så har vi begge to bonusbørn. Vi havde en længere snak om, hvorvidt vores bonusbørn ville ønske deres far og mor sammen igen, eller om de opgiver den tanke, når de kan se at både far og mor er glade med nye partnere.

En del af mig tror, at børn der har forældre som de engang oplevede lykkelige sammen, for evigt ville ønske at de fandt sammen igen. En anden del af mig tror at de slutter fred med tanken om en genforening, når far og mor oprigtigt er glade i et nyt liv, som børnene vel og mærket også er tilpasse i.

Jeg spurgte Robert om det. Både hvordan det var for ham, da han var barn og hvad han tror de små egentlig tænker. Han sagde, at han selvfølgelig ville ønske hans far og mor var blevet sammen, så en skilsmisse aldrig var sket, men når det nu gjorde det og udfaldet blev som det gjorde, så vil han ikke ønske det ændret. Mht. hans egne børn, tror han at de både har accepteret at han og hans eks aldrig finder sammen igen og at de egentlig heller ikke ønsker det, når tingene er som de er nu.

IMG_4444Stor verden, lille pige, mange tanker

Der bliver sagt så meget dårligt om forældre der ‘ødelægger’ familien, fordi de ikke kan få det til at fungere og bliver skilt. Jeg anerkender at det må være skrækkelig hårdt for de små – og de store, når en familie bliver kastet op i luften, for så at lande 2 forskellige steder. Man skal finde sin plads, sørge, håbe, tude, blive vred, håbe noget mere, osv., osv. Men hvis man nu antager, at både far og mor finder en ny partner, som børnene fungerer med og forældrene i øvrigt formår at tale ordentlig til hinanden, kan der så ikke komme en kæmpe gevinst ud af det?

Der kan komme ‘nye’ søskende til, der er dobbelt op på oplevelser, man får måske et lidt mere nuanceret billede af familiekonstellationer og jeg tænker at man kan få et lidt mere nært forhold til både sin far og mor, fordi man har dem ‘for sig selv’, når man bytter hjem. Når jeg ser på Roberts familiesammensætning med søskende på kryds og tværs, kan jeg godt blive en lille smule misundelig, eller i hvert fald beundre det og tænke at det må være en stor gave for dem alle.

IMG_4438Lykkeligt skilsmissebarn (det siger han selv)

Jeg negligerer på ingen måde, at det ikke er ovenud lykke at være skilsmissebarn, især ikke når jeg selv er barn af et livslangt ægteskab, jeg vil bare gerne vove den påstand, at der faktisk findes lykkelige skilsmissebørn – jeg håber det, ellers er vores egen lille familie på en måde lidt doomed.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Diamond love